Bussum, daar wil je wonen!

Overweeg je om in Bussum te gaan wonen en wil je weten wat er te doen is in het Gooise dorp? Lees dan verder. Op deze website vertellen we je met plezier meer over de praktische voorzieningen, leuke hotspots en het prachtige groen. Mensen die in Bussum wonen, willen er nooit meer weg. Geef ze eens ongelijk, want hier woon je supercentraal in Nederland, heb je de natuur altijd heel dichtbij én Bussum is ook nog eens heel gezellig dankzij de uitstekende horeca, culturele events en theaters.

Enthousiast over wonen en ondernemen in Bussum

Siewe Wonen zit al bijna 100 jaar in Bussum en kan dus niet alleen vanuit ervaring, maar ook vanuit enthousiasme over het dorp vertellen. We laten eigenaar Jasper Siewe aan het woord over de gezelligheid in het dorp. “Bussum heeft een prachtig gevarieerd aanbod, wat mijn werk als makelaar ontzettend leuk maakt. Daarbij ben ik hier gewoon graag, omdat het zo’n mooi dorp is. Bussum staat al jaren bekend om haar gezellige horeca en winkelstraten. In het centrum, de Kapelstraat en het gebied rond het monumentale station Naarden-Bussum vind je veel leuke kroegen, goede restaurants en gezellige terrassen. En als je naar de film, het theater of het museum wilt, hoef je het dorp niet uit. Het Spant en Filmhuis Bussum bieden altijd weer wat nieuws.”

Wonen in Bussum betekent leven op een perfect bereikbare plek

Wie in Bussum woont, geniet van het feit dat het dorp perfect bereikbaar is, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Bussum heeft twee eigen treinstations; station Naarden-Bussum en station Bussum Zuid. Daarbij stopt de bus altijd om de hoek van je huis. Met de bus ben je snel in één van de andere Gooise dorpen, zoals Naarden, Laren, Huizen en Hilversum. Heb je al gezien dat je in Bussum precies tussen de A1 en de A27 woont? Dat betekent dat je het voor het kiezen hebt en echt zo in Amsterdam, Amersfoort, Weesp of Utrecht bent. Bussum, daar wil je wonen!

Wonen, recreatie en sporten in Bussum

Laten we nog even door de leuke straatjes en statige lanen struinen. Dan komen we vanzelf diverse parken tegen, zoals het Vijverpark en het Willem Bilderdijkpark. Toch is het vooral de natuur rondom Bussum die het zo fijn maakt om hier te wonen. Het Spandersbosch, Spanderswoud, Bussumerheide en Westerheide bieden fantastische wandel- en fiets- en mountainbikeroutes. Woon je in Bussum, dan zit je ook goed op sportief gebied. Naast diverse sportscholen heeft het dorp een rijk verenigingsleven én kun je golfen bij Spandersbosch. Liever een potje padellen of lekker een paar baantjes trekken? Dat kan. Bussum heeft een padelbaan en zwembad. Bussum, daar wil je wonen!

Wie in Bussum woont, heeft alles bij de hand

Hoewel in Bussum wonen een beetje als vakantie kan voelen, klopt de realiteit toch ook dagelijks aan de deur. Boodschappen doen, kinderen uit school halen, fiets laten maken, verzin het maar. Dan is het goed om te weten dat Bussum een goed voorzieningenniveau heeft. Naast de vele basisscholen vind je in Bussum ook diverse goed aangeschreven scholen voor middelbaar en voortgezet onderwijs. Daarbij is er altijd wel een supermarkt in de buurt van je huis. Rondom de Brinklaan hebben zich de meeste ondernemers gevestigd. Hier vind je die heerlijke speciaalzaak, grote winkelketen en mooie boetiek. Bussum, daar wil je wonen!

5 redenen om in Bussum te wonen

  1. Bussum ligt supercentraal in Nederland.
  2. Bussum wordt omringd door schitterende natuur.
  3. Bussum is echt een gezellig dorp.
  4. Bussum heeft uitstekende voorzieningen.
  5. Bussum heeft een gevarieerd woningaanbod.

Kies jij voor wonen in Bussum, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van jouw droomhuis? Neem dan contact op met Siewe Wonen: 035-6990044.