Diensten /

Taxaties

Een taxatie van je huis die overal geaccepteerd wordt

Heb je een taxatie nodig van je huis, omdat je een hypotheek aanvraagt of omdat je privésituatie verandert en er officieel duidelijkheid moet zijn over de waarde van je huis? Bel met Siewe en wij zorgen voor een gevalideerd taxatierapport dat door alle banken geaccepteerd wordt. Siewe ERA Makelaars is aangesloten bij de NVM, NRVT, en het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut), waardoor je verzekerd bent van een geaccepteerd rapport.

Rentekorting op je hypotheek bij hoge taxatie van je huis

Wist je dat de overwaarde in je huis kan zorgen voor een aanzienlijke rentekorting? De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen enorm gestegen. Met een taxatie van Siewe kom je er achter hoeveel de waarde van je woning exact is. Is de waarde van je woning hoger dan het hypotheekbedrag? Dan kun je een rentekorting krijgen en dat kan je duizenden euro’s per jaar schelen. Vraag de taxateurs van Siewe om advies. Wij kunnen een gevalideerd taxatierapport voor je maken.

Taxatiekosten fiscaal aftrekbaar

Kortom, heb jij snel een goede taxatie nodig van je woning en wil je dat Siewe dit voor je regelt? Bel ons kantoor in Bussum, dan plannen we op korte termijn een afspraak met je in. Dan laten we je ook gelijk weten wat de kosten zijn voor de taxatie van je huis. We hanteren hiervoor een vast tarief, zodat je precies weet waar je aan toe bent. De taxatiekosten zijn trouwens fiscaal aftrekbaar.

Taxaties van huizen in het Gooi en Almere

Doordat wij al bijna 100 jaar ervaring in het Gooi hebben, kennen wij de markt als geen ander. Daarbij zijn onze makelaars opgeleid tot erkend taxateur. Deze combinatie zorgt ervoor dat je bij Siewe altijd mag rekenen op een kloppende taxatie van je huis. Een taxatie waar je op kunt bouwen! Heb je een huis in het Gooi dat getaxeerd moet worden? Bel gelijk even, dan plannen we snel een afspraak met je in, zodat je snel duidelijkheid hebt over de kosten van de taxatie en de waarde van je huis.

Is je WOZ-waarde te hoog? Bewijs het met een taxatie van je huis

Heb je de WOZ-beschikking ontvangen en is de vastgestelde waarde naar jouw mening te hoog? Bel ons voor een taxatie van je huis! Je moet namelijk binnen 6 weken na ontvangst een bezwaarschrift indienen. Bewijzen dat je WOZ-waarde te hoog is, is specialistisch werk dat we graag voor je doen. De taxateurs van Siewe zorgen ervoor dat de juiste waarde van jouw huis wordt bepaald, zodat je niet teveel betaalt aan instanties die hun tarieven bepalen op basis van jouw WOZ-waarde.

De gemeentelijke belastingen, het eigen woningforfait voor de inkomstenbelasting, de waterschapslasten en de erfbelasting bij vererving van een woning (en voor woningen in box 3) worden op basis van de WOZ-waarde bepaald.

Taxatie

Zo zorgen onze makelaars dat jouw huis verkocht wordt tegen de beste prijs

Om te zorgen dat jouw huis snel verkocht wordt tegen de beste prijs hebben we bij Siewe makelaars een heel pakket aan mogelijkheden. Daarvan zetten we een groot deel altijd in, maar een aantal mogelijkheden zijn optioneel. Het ene huis is het andere immers niet. Het verkopen van jouw eigen huis is voor ons maatwerk. We beginnen met het vaststellen van de juiste vraagprijs. Hoe we dat doen, vertelt makelaar Jasper in dit blog!

Een optimale presentatie van jouw eigen huis voor een optimale verkoop

Voor we je eigen huis in verkoop brengen, maken we eerst mooie foto’s. Er komt een professionele fotograaf langs en we geven gericht stylingadvies. We maken ook 360-gradenfoto’s, plattegronden en een woningvideo, zodat jouw eigen huis er uitspringt op Funda, ERA, JAAP, Zoekallehuizen, huislijn, Pararius en de eigen website van Siewe makelaars. Natuurlijk zetten we ook social media in om de verkoop van je huis onder de aandacht te brengen. Via het online klantdossier van Siewe heb je als verkoper 24/7 inzage in je klantendossier.

Het ERA-netwerk van Siewe helpt mee om je huis te verkopen

In het Gooi heeft Siewe 3 etalages waarin wij ons aanbod presenteren aan de voorbijganger. Het zal je verbazen hoeveel mensen zich via deze exposure bij ons melden. Verder zetten we natuurlijk ons ERA netwerk voor je in. Wist je dat er meer dan 100 Nederlandse ERA makelaars zijn en dat wij al 20 jaar ERA makelaar zijn? Dat levert je veel voordelen op. Ons ERA bord valt lekker op in de tuin of aan het raam, we doen 5x per jaar mee aan de landelijk ERA Open Huizen Route én jouw eigen huis wordt verkocht met de unieke ERA Garantie.

Hoe gaan we om met belangstellenden die jouw huis willen kopen

Het aantal belangstellenden dat zich meldt voor jouw huis, hangt af van veel dingen. Maar de laatste paar jaren zien we dat het voor elke woning storm loopt in het Gooi en ook in Almere. Ideaal, want daardoor heb je bij de verkoop van je eigen huis een sterke onderhandelingspositie. Maar ook als de markt minder gunstig is, ben je bij Siewe makelaars aan het juiste adres. We hebben jarenlange ervaring in het onderhandelen, waardoor we er voor jou altijd het maximale uit kunnen halen.

Wil je je vast goed voorbereiden op de verkoop van je eigen huis? Lees het blog waarin we je 10 tips geven om je huis in no-time verkoopklaar te maken