Naarden, je zou er maar wonen!

Wil je in Naarden wonen en meer informatie over deze leuke vestingstad? Hier vind je alle praktische informatie, handige tips en leuke weetjes over Naarden. Bewoners houden van Naarden omdat de stad heel centraal in Nederland ligt en vanwege de charmante vestingwerken die goed bewaard zijn gebleven. Maar ook de prachtige natuur rondom Naarden maakt het een fijne plek om te wonen. We zetten alles voor je op een rij.

Wonen in een stad met historische charme

Bewoners van Naarden zijn trots op hun stad, want Naarden staat bekend om zijn prachtig bewaard gebleven historische vestingwerken uit de 17e eeuw. De historische vestingwallen rondom Naarden zijn niet mooi om te zien, maar bieden ook een groene oase voor de bewoners van de stad. Een heel fijn plek om te wandelen en te ontspannen.

Wonen in Naarden betekent genieten van leuke winkels en goede horeca

Zie jij jezelf al wonen in Naarden? De smalle straatjes, oude gebouwen en vestingwallen geven Naarden heel veel sfeer. Het leuke is dat je in deze smalle straatjes en oude gebouwen prachtige boetieks, goede restaurants en leuke kroegjes vindt. Natuurlijk biedt Naarden haar bewoners ook diverse landelijke ketens, maar je vindt hier vooral veel lokale ondernemers.

Een van de grootse voordelen van wonen in Naarden; de bereikbaarheid

Naarden ligt gunstig ten opzichte van de A1 en A6, waardoor je snel in Amsterdam, Almere en Hilversum bent met de auto. Maar ook de route naar de A27 richting Utrecht is gemakkelijk te bereiken. Woon je in Naarden en reis je met het openbaar vervoer? Naarden heeft een treinstation genaamd Station Naarden-Bussum. Dit station ligt aan de spoorlijn tussen Amsterdam en Amersfoort, waardoor Naarden per trein verbonden is met deze steden en andere plaatsen in Nederland. Daarnaast zijn er verschillende buslijnen die Naarden verbinden met omliggende steden en dorpen.

Wie in Naarden woont, wandelt zo de natuur in

Naarden ligt in de buurt van prachtige natuurgebieden zoals het Naardermeer. Het Naardermeer is een van de oudste natuurreservaten van Nederland. Het is een belangrijk vogelgebied met een diversiteit aan flora en fauna. Ook het Goois Natuurreservaat ligt om de hoek. Woon je in Naarden, dan wandel je zo een uitgestrekt natuurgebied in met een verscheidenheid aan landschappen, waaronder bossen, heidevelden en vennen.

Wonen en opgroeien in Naarden

Naarden heeft heel goed aangeschreven scholen voor basisonderwijs en voorgezet onderwijs. Als je hier straks woont kun je kiezen uit onderstaande scholen

  • Basisschool De Tweemaster
  • Basisschool De Groen van Prinsterer
  • Basisschool De Crijnsschool
  • Basisschool De Gooische Daltonschool
  • Goois Lyceum (havo, vwo)
  • Willem de Zwijger College (havo, vwo)
  • Het Erfgooiers College (vmbo, havo, vwo)

Ken je Naarden nog niet zo goed en wil je er wonen?

Wil je Naarden leren kennen? Dan hebben we een tip voor je: rijd er naartoe met de auto en verken de stad te voet verder. Naarden is een compacte vestingstad met veel historische bezienswaardigheden, waardoor het gemakkelijk te voet te verkennen is. Veel voorzieningen liggen op loopafstand van elkaar.

Heeft Naarden je verleid en wil je er wonen?

Zeg je ‘ja’ tegen Naarden? Dan is het tijd om een goede makelaar te vinden. Siewe Wonen is al 100 jaar dé Gooise makelaar, gevestigd in Bussum en dus ook zeer bekend in Naarden. We kennen de stad op ons duimpje en weten wat er speelt in de markt. Doe er je voordeel mee en schakel ons in als aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar biedt expertise en ondersteuning bij het vinden en kopen van een huis. Dat scheelt jou veel stress en tijd. Wij onderhandelen namens jou, geven advies over de markt en helpen bij het vinden van geschikte woningen in Naarden die voldoen aan jouw wensen.

Menu