Wonen in Eemnes, zo leuk is dat!

Woon je in Eemnes of ben je juist op zoek naar een koopwoning in Eemnes? Leuk! Dan vertellen we je graag meer over dit Gooise dorp. In dit artikel lees je meer over de bereikbaarheid, de voorzieningen en de sfeer van het dorp. Ook geven we nog wat tips over hoe je je droomhuis kunt vinden. Heb je vragen of wil je hulp van een Gooise aankoopmakelaar? Bel dan met Siewe Wonen. Siewe is al meer dan 100 jaar in ’t Gooi gevestigd en kent daardoor de marktsituatie van Eemnes als geen ander.

Koopwoning in Eemnes: ideaal gelegen!

Eerst over de ligging van Eemnes. Die is namelijk ideaal. Je vindt het dorp in de provincie Utrecht, ten oosten van het Gooimeer. Mensen die in Eemnes wonen, pikken van al het goede een graantje mee, want vlakbij Eemnes liggen Blaricum, Laren, Baarn en Bunschoten-Spakenburg. Stuk voor stuk plaatsen die allemaal iets anders te bieden hebben op het gebied van voorzieningen, natuur en sfeer. Eemnes is goed bereikbaar via de autosnelweg A1, die de gemeente verbindt met Amsterdam en Amersfoort. De A27 loopt aan de westkant van Eemnes en biedt een snelle verbinding naar Utrecht en Almere.

Rustig wonen in Eemnes

Wonen in Eemnes staat synoniem voor rust. De sfeer is ontspannen en landelijk. Eemnes is omgeven door een polderlandschap en overal zie je uitgestrekte weiden en sloten. Het gebied bestaat uit weilanden en enkele kleine bossen. Wil je meer bos, heide, zandverstuivingen of weidse wateren zien? Die vind je heel dichtbij. Ga lekker wandelen bij Kasteel Groeneveld, zoek een strandje of haven op bij het Eemmeer en wandel eindeloos lang door het Goois Natuurreservaat.

Bewoners van Eemnes hebben alle voorzieningen binnen handbereik

Bewoners van Eemnes hoeven het dorp niet uit, want alles wat je dagelijks nodig hebt, vind je hier. In winkelcentrum Minnehof vind je supermarkten, de bakker, een bloemenzaak, de HEMA en meer. Ook zijn er in het dorp goede zorgvoorzieningen en enkele goede horecagelegenheden. Eemnes heeft meerdere basisscholen die goed onderwijs bieden aan jonge kinderen. Heb je oudere kinderen, dan zijn er in Baarn, Laren of Hilversum goede scholen voor voortgezet onderwijs. Mensen met een sportief hart zijn op hun plek in Eemnes. Eemnes heeft diverse sportfaciliteiten, waaronder voetbalvelden, tennisbanen en een sporthal, waardoor inwoners van Eemnes kunnen deelnemen aan verschillende sporten zoals voetbal, tennis, korfbal en gymnastiek. Verder lonkt de natuur om lekker buiten te sporten.

Waar in Eemnes wil je wonen?

Wil je een koopwoning in Eemnes, dan heb je de keuze uit verschillende woonsferen. Het dorp heeft een historisch deel met karakteristieke oude huizen en boerderijen. De sfeer is authentiek door de pittoreske straatjes en historische gebouwen. Eemnes heeft ook een compleet nieuwe wijk: Zuidpolder. Zoals mooi op de website van Zuidpolder wordt gezegd: “Hier woon je landelijk en ruim, met het oorspronkelijke weidelandschap als decor. De afwisseling in architectuur, de singels en groene lanen zorgen voor een rustig, dorps karakter. Kinderen spelen buiten, bewoners ontmoeten elkaar in de wijk. De duurzame woningen ademen comfort en kwaliteit.” Er zijn ook wijken waar oudere en nieuwere woningen gemixt zijn. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Hulp bij het vinden van een koopwoning in Eemnes

Als je op zoek bent naar een koopwoning in Eemnes, doe je er goed aan een aankoopmakelaar in te schakelen. Siewe Wonen heeft al veel mensen blij kunnen maken door ze bij te staan. Een aankoopmakelaar helpt je niet alleen bij het vinden van je droomhuis, maar wijst je ook op gebreken, wet- en regelgeving én leest de kleine lettertjes voor je in de koopovereenkomst. Ook de onderhandeling laat je met een gerust hart over aan je aankoopmakelaar. En zo verdient een aankoopmakelaar zich altijd terug. Bel ons gewoon even, dan leggen we het je graag uit.