Dit is Siewe

Wie is Siewe? Als je de naam maar vaak genoeg zegt, lijkt het een voornaam. En dat past perfect bij het persoonlijke karakter van het Bussumse makelaarskantoor. Hier kennen ze je bij naam en gaan ze voor een langetermijnrelatie. Om erachter te komen wie de heren achter Siewe zijn, spreek ik met ze af in Nobel. Een ontzettend gezellig tentje in hartje Bussum.

…maak kennis met Jasper en Leonard

Goeie koffie, koekje erbij en ondertussen loopt fotograaf Patrick rond om mooie beelden te schieten. Als snel vergeten we de setting en belanden Leonard, Jasper en ik in een mooi gesprek over ambities, passie voor het vak en hoe zich dat door vertaalt naar wat ze doen. Leonard helpt ondernemers om zakelijke ambities waar te maken en Jasper is er om persoonlijke woondromen vorm te geven met een passend huis. Gescheiden focusgebieden, waar op sommige momenten kruisbestuiving plaatsvindt.

Jasper over zijn werk

“We taxeren je huis, verkopen je huis en zoeken een nieuw huis. Dat klinkt simpel, maar vaak zijn deze drie zaken met elkaar verweven en laten we de financiële belangen en emoties niet uitvlakken. Ik vind het elke keer weer leuk om zaken in elkaar te vervlechten. Daarmee bedoel ik woondromen versus budget, verkoop- en aankooptraject mooi op elkaar laten aansluiten en soms combineren we ook privéwoonwensen met zakelijke ambities.”

Wonen en zakelijk zijn soms verweven

“Een huis kopen is emotie en dat terwijl ook de zakelijke kant goed geregeld moet zijn. Wij snappen dat!

Leonard: “Ja, die zakelijke markt is wat ik doe. Een heel andere tak van sport. Zakelijke klanten denken vanuit een bedrijfsbehoefte en dat moet gewoon goed en snel geregeld worden, zonder dat je daar veel omkijken naar hebt. Natuurlijk is het persoonlijk contact ook essentieel, want hoe beter we elkaar kennen, hoe waardevoller we kunnen zijn.”

“Een huis kopen is emotie en dat terwijl ook de zakelijke kant goed geregeld moet zijn. Wij snappen dat!”

Dit vindt Leonard van Jasper

Volgens Leonard is Jasper kundig en werkt hij zeer zorgvuldig. “Hij ontzorgt met zijn betrokkenheid en weet wanneer hij met de vuist op tafel moet slaan om zijn doel voor de klant te bereiken. Dat volhardende heb je ook gewoon nodig in ons vak.” Ik vind dat Leonard het juist omschrijft. Jasper is een empathische man die nooit de zakelijke kant van de deal uit het oog verliest.

Typisch Siewe

De heren wisselen elkaar prettig af en vertellen over wat voor soort makelaar ze zijn. “We hebben moeten knokken, maar een straatvechter zijn we nooit geweest. We zijn ook niet hip en jong, maar wel heel erg van deze tijd. We weten precies wat er speelt in de markt, hebben een ontzettend goed netwerk en zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Deze kennis zetten we in voor onze klanten. Door altijd te doen wat we zeggen, laten we zien dat we betrouwbaar zijn. Dat maakt dat veel klanten bij ons terugkomen. Een mooier compliment kun je niet krijgen. Verder zijn we ERA makelaar. De enige Era makelaar in Bussum en Naarden! Het wereldwijde netwerk van ERA makelaars zorgt ervoor dat je samen sterker staat. Je kunt van elkaar leren en we profiteren van elkaars klantenbestand. Heel handig als je je huis wilt verkopen.”

4 generaties

Siewe bestaat al 90 jaar. Nu staat de 3e generatie aan het roer en de heren zijn de volgende generatie al aan het klaarstomen.“Jimmy Siewe is in 2021 ons team komen versterken. “Hierdoor verweef je vergaarde kennis met nieuwe drive en ambities en dat maakt dat je van enorme waarde kunt zijn voor je klanten.”

Wil je meer weten over de historie van Siewe, lees hier verder.

Tot slot

Als de koffie op en is en alle verhalen verteld zijn, sluiten we af. Wat een leuk gesprek! Mooi om te zien dat de heren na zoveel jaar ‘makelen’ nog niet zijn afgestompt. Ze hebben nog steeds die passie en liefde voor hun vak en dat zie je overal in terug.
Als we naar buiten lopen, vertelt Leonard nog een leuke anekdote over de betrokkenheid van Siewe bij dit pand. Benieuwd? Klik hier!

Menu