Wonen in Huizen is slim en leuk

Wonen in Huizen is ontzettend populair bij mensen die centraal in het land willen wonen. Huizen ligt tussen Utrecht en Almere en is zowel vanaf de A1 als de A27 perfect bereikbaar. Een andere reden om voor Huizen te kiezen als woonplaats is het gemoedelijke karakter en de prachtige natuur. Het dorp heeft een authentieke kern met veel historische panden en gezellige straatjes. Loop je het dorpscentrum uit, dan sta je in no time in de levendige haven, het bos óf op de hei.

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten om eventueel te verhuizen naar Huizen. Wil je als koper worden bijgestaan door een makelaar die veel kennis heeft van Huizen? Neem dan contact op met Siewe Wonen. We zijn al 100 jaar actief in het Gooi en kennen ook dit dorp op ons duimpje.

Koopwoning in Huizen? Dan geniet je van een uitstekende bereikbaarheid

Huizen ligt in het mooie Gooi en wordt omgeven door Blaricum, Naarden, Laren en Blaricum. Je kunt het dorp snel bereiken via de A1 en de A27. Er is geen treinstation aanwezig, maar dankzij het uitstekende busnetwerk kun je hier ook met het openbaar vervoer prima uit de voeten. Verder is alles in het dorp prima op de fiets te bereiken.

Een koopwoning in Huizen betekent dat je de natuur altijd dichtbij hebt

Naast de uitstekende bereikbaarheid is het vooral heerlijk wonen in Huizen door de natuur rondom. Aan de noordoostkant ligt het Gooimeer en daar vind je ook het strand van Huizen. Rondom het dorp zijn er diverse Gooise Natuurreservaten met een heel gevarieerd aanbod van wandel- en fietspaden. Bossen, open vlaktes, heide en zandverstuivingen – je vindt het hier allemaal. Midden in de natuur zijn er fijne plekken waar je kunt lunchen of genieten van een kop koffie.

Huizen biedt haar bewoners volop voorzieningen

Wonen in Huizen betekent dat je geniet van uitstekende voorzieningen die veelal in het dorpshart te vinden zijn. Maar ook in de wijken zijn altijd wel een supermarkt en diverse kleinere winkels gevestigd. Wil je uitgebreid winkelen of je culinair in de watten laten leggen? Dan ben je zo in een van de andere Gooise dorpen. Huizen is een sportief en kindvriendelijk dorp. De natuur nodigt uit om te bewegen, maar er zijn ook diverse verenigingen en sportclubs waar je je bij aan kunt sluiten. In de wijken is altijd wel een speelveldje te vinden en omdat er veel gezinnen in Huizen wonen, zijn vriendjes zo gemaakt. Huizen heeft trouwens een aantal goede basisscholen en middelbare scholen.

Wil je in Huizen wonen? Maak gebruik van deze tips:

  • Bezoek het dorpshart op zaterdagmiddag, loop over de markt en strijk neer op een terrasje.
  • Ga in de avond een keer naar de haven en ontdek het rijke aanbod van restaurants met terrassen.
  • Verken het Stadspark waar je heerlijk een rondje hard kunt lopen.
  • Plan een dagje strand in en eet na afloop wat bij een van de restaurants bij het strand.
  • Struin door de bossen van het Huizer Eng en ontdek de veelzijdige natuur.
  • Sta vroeg op en ga met de hond naar het Goois Natuurreservaat ’t Harde. Daar is een gebied waar honden vrij los kunnen lopen en waar je de mooiste zonsopgang kunt zien.

Ga jij voor een koopwoning in Huizen?

We zijn benieuwd wat je van Huizen vindt en in welke wijk je jezelf ziet wonen. Ga je voor de nieuwbouw in De Blaricummermeent of de haven, kies je voor een karakteristiek huis in het dorpshart, of gaat je hart uit naar een groot jarenzeventighuis in een van de modernere wijken? Siewe helpt je graag in de zoektocht naar een geschikte koopwoning in Huizen. Vraag ons gerust om advies.