Almere, je zal er maar wonen!

Woon je in Almere? Dan pik je van al het goede een graantje mee. Want in en rond Almere is de natuur afwisselend én Almere Centrum heeft meer dan 400 winkels en een heel uitgebreid aanbod van restaurants en uitgaansmogelijkheden. Bewoners van Almere weten precies wat we bedoelen. Overweeg je een koopwoning in Almere, lees dan zeker even verder. We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij.

Laten we beginnen met de natuur in en rond Almere

Wonen in Almere betekent dat je de natuur altijd dichtbij hebt. Even uitzoomen: Almere ligt tussen het IJmeer, het Gooimeer, het Markermeer en de prachtige Oostvaardersplassen. Verder vind je in Almere de Noorderplassen, het Weerwater én heeft de stad diverse strandjes waar je kunt watersporten of lekker kunt hangen bij een strandtent. Heb je een koopwoning in Almere, dan fiets of wandel je in een paar minuten het bos of park in en maak je de mooiste fietstochten door de polder. Of huur op een mooie dag een bootje of een sup. Vakantiegevoel in eigen stad! Ben je een echte waterrat en woon je in Almere, dan kun je in de winter ook altijd terecht bij één van de vele zwembaden. In elk stadsdeel zijn er meerdere zwembaden te vinden. Almere, je zal er maar wonen!

Van de natuur nemen we je mee naar het centrum van Almere

Bewoners van Almere hebben het getroffen. Almere City Mall telt maar liefst 400 winkels. Het is dan ook niet zo vreemd dat Almere Centrum is verkozen tot Beste Binnenstad 2017-2020. Maar behalve winkelen kun je hier ook heel goed uit eten, lunchen op de Grote Markt of lekker borrelen aan de waterkant. Zin in een avondje bioscoop, wil je een theatervoorstelling bijwonen of een museum bezoeken? Je hoeft Almere niet uit. De stad heeft alles om haar bewoners op cultureel gebied te plezieren. Wist je al dat er in het centrum van Almere een prachtige bibliotheek is? Moet je echt eens gaan kijken. Almere, je zal er maar wonen!

Ook de praktische zaken zijn goed geregeld als je in Almere woont

Heb je een huur- of koopwoning in Almere, dan heb je altijd een bushalte, school en supermarkt om de hoek. Elk stadsdeel heeft een eigen wijkwinkelcentrum en in de verschillende buurten zijn ook op kleine schaal nog winkels te vinden die voorzien in het dagelijks levensonderhoud. Het scholenaanbod is uitstekend, zowel op het gebied van basisonderwijs als voortgezet onderwijs. Van vrije school tot speciaal onderwijs, christelijk onderwijs en scholen die zich richten op groen, kunst en sport. Wil jij in Almere wonen en ben je benieuwd welke scholen er precies in de wijk en omgeving zijn, check dan de website van de gemeente. Almere, je zal er maar wonen!

Wil je in een sportieve stad wonen? Kies voor Almere!

Of je nu in Almere Stad, Almere Buiten of Almere Haven woont, altijd zijn er één of meerdere sportscholen om de hoek waar je terecht kunt voor fitness, yoga, boksen en andere leuke groepslessen. Ook vind je in de stad talloze sportverenigingen waar je kunt voetballen, hockeyen, tennissen en noem maar op. De trots van Almeerse inwoners: Almere City speelt al sinds 2006 betaald voetbal en bij elke wedstrijd zitten de tribunes dan ook vol. Almere, je zal er maar wonen!

Bewoners van Almere houden wel van een feestje

Almere heeft lange tijd het imago gehad van een ongezellige stad, maar sinds een jaar of 10 is het tij gekeerd. Woon je in Almere, dan ben je het vast met ons eens. In Almere worden elk jaar veel evenementen georganiseerd. Niet alleen op Koningsdag en 5 mei, ook Festival Strand is altijd een groot succes en dat geldt ook voor diverse andere evenementen die plaatsvinden op het Almeerderstrand. En wist je dat de Floriade van 2022 in Almere plaatsvond? De tuinbouwtentoonstelling heeft ervoor gezorgd dat er voor altijd een heel bijzondere wijk aan het Weerwater ligt. Een unieke wijk in Almere waar je op termijn ook fantastisch kunt wonen.

Ben jij om en heb jij interesse in een koopwoning in Almere? Verken dan eens het woningaanbod dat Siewe Wonen heeft in deze stad. En vind je niets? Schroom niet om even te bellen. Siewe heeft al heel veel klanten bijgestaan als aankoopmakelaar. Almere, je zal er maar wonen!

Menu