Diensten /

Waardebepaling

Een vrijblijvende waardebepaling laten doen? Bel Siewe!

Bij een waardebepaling wordt de verkoopwaarde van je huis vastgesteld. Overweeg jij te verhuizen en je huis te verkopen, dan is het slim om te starten met een waardebepaling. Siewe helpt je daar graag bij. Wij komen vrijblijvend bij je thuis en doen vooraf onderzoek naar de verkoopprijzen in de buurt. Op basis daarvan laten we je weten voor welk bedrag je je huis te koop kunt zetten. We leggen je met plezier uit hoe een gratis waardebepaling werkt.

Wat zou je huis waard zijn?

Als je je huis wilt verkopen, denk je vast ook aan het kopen van een ander huis. Dat kan groter zijn, kleiner, gelijkvloers of in een andere regio. Siewe helpt je met het nemen van de juiste beslissing. Samen bekijken we de mogelijkheden. Voordat je die stap zet, is altijd de vraag, ‘wat is mijn huidige huis waard?’ Dat bepaalt immers of je kunt verhuizen en je je plannen kunt realiseren. Herken je jezelf in deze situatie? Bel Siewe voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling. Wij hebben de lokale kennis en kunnen in ons systeem zien waar de huizen in de buurt voor te koop stonden én verkocht zijn. Daarbij weten we precies waar vraag naar is vanuit de markt.

Een waardebepaling is maatwerk

Wij doen een waardebepaling op basis van grootte, ligging, afwerking, gevoelswaarde en marktwaarde. Het bedrag wat uit de waardebepaling komt, hoeft niet exact de prijs te zijn waarvoor je je huis te koop zet. We kunnen bewust hoger of juist lager inzetten. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. De mogelijkheden bespreken we en natuurlijk mag je rekenen op een goed advies. Uiteindelijk bepaal jij waarvoor je het huis te koop zet.

Een waardebepaling is geen taxatie

Een waardebepaling is niet hetzelfde als een taxatie. Een waardebepaling gebruik je alleen als je je huis verkoopt. Een taxatierapport heb je nodig als de waarde van je huis officieel bepaald moet worden voor het afsluiten of aanpassen van een hypotheek óf bij een veranderende (gezins)situatie. Heb je een taxatie nodig? Siewe taxeert ook!

Een hogere waardebepaling

Wist je dat je zelf best veel kunt doen om ervoor te zorgen dat de waardebepaling hoger uitpakt? Een huis dat tot in de puntjes verzorgd is, verkoopt sneller en makkelijker en heeft daardoor een hogere marktwaarde. In ons blog ‘Je huis verkoopklaar’ geven we tips. Overigens is het ook zo dat we tijdens ons bezoek voor een waardebepaling advies geven. Als je dan besluit je huis te verkopen, kunnen we er voor jou het maximale uithalen.

Je huis verkopen na een waardebepaling

Nadat we een waardebepaling voor je hebben gedaan, besluit je wellicht dat je wilt verkopen. Dat doen we graag voor je. Siewe is een zeer ervaren makelaar met kennis van het Gooi en omstreken. Ons enthousiaste team begeleidt je persoonlijk; van waardebepaling tot en met de sleuteloverdracht. Bel ons als je meer informatie wilt. En lees ook ons blog over ‘bieden’. Dat kan heel interessant zijn als je huis wilt verkopen.

Waardebepaling

privacybeleid*

Zo zorgen onze makelaars dat jouw huis verkocht wordt tegen de beste prijs

Om te zorgen dat jouw huis snel verkocht wordt tegen de beste prijs hebben we bij Siewe makelaars een heel pakket aan mogelijkheden. Daarvan zetten we een groot deel altijd in, maar een aantal mogelijkheden zijn optioneel. Het ene huis is het andere immers niet. Het verkopen van jouw eigen huis is voor ons maatwerk. We beginnen met het vaststellen van de juiste vraagprijs. Hoe we dat doen, vertelt makelaar Jasper in dit blog!

Een optimale presentatie van jouw eigen huis voor een optimale verkoop

Voor we je eigen huis in verkoop brengen, maken we eerst mooie foto’s. Er komt een professionele fotograaf langs en we geven gericht stylingadvies. We maken ook 360-gradenfoto’s, plattegronden en een woningvideo, zodat jouw eigen huis er uitspringt op Funda, ERA, JAAP, Zoekallehuizen, huislijn, Pararius en de eigen website van Siewe makelaars. Natuurlijk zetten we ook social media in om de verkoop van je huis onder de aandacht te brengen. Via het online klantdossier van Siewe heb je als verkoper 24/7 inzage in je klantendossier.

Het ERA-netwerk van Siewe helpt mee om je huis te verkopen

In het Gooi heeft Siewe 3 etalages waarin wij ons aanbod presenteren aan de voorbijganger. Het zal je verbazen hoeveel mensen zich via deze exposure bij ons melden. Verder zetten we natuurlijk ons ERA netwerk voor je in. Wist je dat er meer dan 100 Nederlandse ERA makelaars zijn en dat wij al 20 jaar ERA makelaar zijn? Dat levert je veel voordelen op. Ons ERA bord valt lekker op in de tuin of aan het raam, we doen 5x per jaar mee aan de landelijk ERA Open Huizen Route én jouw eigen huis wordt verkocht met de unieke ERA Garantie.

Hoe gaan we om met belangstellenden die jouw huis willen kopen

Het aantal belangstellenden dat zich meldt voor jouw huis, hangt af van veel dingen. Maar de laatste paar jaren zien we dat het voor elke woning storm loopt in het Gooi en ook in Almere. Ideaal, want daardoor heb je bij de verkoop van je eigen huis een sterke onderhandelingspositie. Maar ook als de markt minder gunstig is, ben je bij Siewe makelaars aan het juiste adres. We hebben jarenlange ervaring in het onderhandelen, waardoor we er voor jou altijd het maximale uit kunnen halen.

Wil je je vast goed voorbereiden op de verkoop van je eigen huis? Lees het blog waarin we je 10 tips geven om je huis in no-time verkoopklaar te maken

Menu