Nieuws /

Hoe werkt het met biedingen bij de verkoop van een huis?

Bieden op een huis. Wat is de beste tactiek?

Bij een huis dat goed in de markt ligt, is er veel animo. Zeker nu! Dan is het slim om kopers te laten bieden. Als verkoper wil je er natuurlijk het maximale uithalen. Wat de beste tactiek is bij het laten bieden op je huis? Makelaar Jasper Siewe kan je vanuit zijn ervaring goed adviseren over de aanpak en de vraagprijs. 

Zo kan het bijvoorbeeld slim zijn de vraagprijs iets lager te houden, waardoor er meer mensen komen kijken. Dan kan er een situatie ontstaan waarin belangstellenden gaan bieden. Een huis blijft tenslotte waard wat ‘de gek ervoor geeft’. Hoe bieden precies werkt? We geven het woord aan Jasper.

Hoe werkt bieden op een huis

“Je huis verkopen aan de beste bieder kan als er 3 of meer bieders zijn. De belangstellende brengt een bod uit op een formulier en vult daar wat aanvullende zaken in, zodat wij een goed beeld krijgen. Wij beoordelen het bod voor de verkopende partij. Is het bod qua hoogte goed, welk voorbehoud willen de kopers opnemen, hebben ze een voorkeur voor datum van oplevering en hoe financieel betrouwbaar is de partij?”

Leuk weetje! Wist je dat verkoop met biedingen in het Gooi heel normaal is en dat het bijvoorbeeld in Almere minder in de smaak valt?

Tips voor bieden op een huis

Wist je dat bieders met een aankoopmakelaar meer kans hebben? “Voor de kopers helpt het als ze een aankoopmakelaar hebben, omdat wij dan weten dat deze aankoopmakelaar vooraf heeft gecheckt of de financiering naar alle waarschijnlijkheid rondkomt. Zekerheid is in dit traject bijna net zo belangrijk als geld. Als de koop niet door kan gaan, moet je het hele verkooptraject opnieuw opstarten en is de kans minder groot dat je opnieuw zo’n hoog bod krijgt”, tips Jasper. Neem dus een aankoopmakelaar in de arm als je nu een huis wilt kopen!

Bieden op een huis én een motivatie schrijven

Soms adviseert Jasper zijn klanten dat ze mensen die bieden kunnen vragen een motivatie te schrijven. Hierin kunnen ze aangeven waarom zij de nieuwe bewoners van het huis ‘moeten’ worden. Als de biedingen heel dicht bij elkaar liggen, kan dit de keuze voor de verkopende partij makkelijker maken. “Je wilt waarschijnlijk liever dat een leuk gezin van jouw oude, geliefde plek geniet dan dat het huis naar een commerciële belegger gaat”, vertelt Jasper.

De gouden tip voor als je je huis verkoopt met bieden

Zorg dat alles tiptop in orde is. Een netjes onderhouden huis ben je echt zo kwijt. Zeker als de locatie ook nog eens goed is zie je dat terug in het aantal biedingen. Denk verder goed na over de prijs die je wilt vragen. De makelaars van Siewe helpen je daar natuurlijk graag bij.

De gouden tip als je op een huis wilt bieden

als je wilt bieden, is het in deze markt belangrijk dat je snel kunt schakelen. Zorg dus dat je goed voorbereid bent. Doe onderzoek naar de locatie, houd de verkoopsnelheid van huizen in de buurt in de gaten én laat berekenen hoeveel je kunt hypotheken en dus kunt bieden. En vergeet niet: met een aankoopmakelaar van Siewe is de kans groter dat jouw bod wordt geaccepteerd en je droomhuis jouw eigendom wordt.

Bel Siewe met je vragen over bieden

Bel Siewe als je meer wilt weten over je huis verkopen door middel van bieden of als je vragen hebt over het uitbrengen van een bod. Als ervaren aankoopmakelaar en verkoopmakelaar in het Gooi helpen we je graag. Siewe Wonen is gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van huizen in Bussum, Huizen, Naarden, Laren en Hilversum.