Nieuws /

Wat kun je doen tegen een te hoge WOZ waarde?

Te hoge WOZ-beschikking ontvangen?
De makelaars van Siewe Wonen lossen het voor je op!

Bij het aanbreken van het voorjaar wordt iedereen weer vrolijk. Totdat de WOZ- beschikking op de deurmat valt. De WOZ-waarde wordt niet altijd juist vastgesteld door de gemeente. In dit blog vertellen we wat je kunt doen om bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking. Een kleine investering, die zich in veel gevallen dik terugverdient.

Verkeerd vastgestelde WOZ-waarde

Heb jij ook het idee dat jouw WOZ-waarde niet juist is vastgesteld? Je hebt 6 weken om bezwaar te maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde. Een bezwaarschrift indienen moet wel juist gebeuren. De gemeente eist een aantal zaken. Houd je je niet aan de eisen, dan wordt jouw bezwaar niet gegrond verklaard. Kom nu in actie. Siewe helpt je graag.

Laat Siewe je helpen met bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

Inhoudelijk moet het bezwaar tegen de vastgestelde WOZ-waarde goed worden onderbouwd. Dat kun je beter overlaten aan de specialisten van Siewe Wonen! Dan is de kans groter dat je WOZ-waarde wordt bijgesteld. En dat kan je echt veel geld schelen. Lees verder om erachter te komen waarop de WOZ-waarde invloed kan hebben en waar dus geld bespaard kan worden.

Wat is de betekenis van WOZ-waarde?

WOZ-waarde staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. De waardebepalingen van woningen en overige onroerende zaken worden wordt geregeld met deze wet. De geschatte marktwaarde van je woning wordt ook met de WOZ-waarde bepaald. Met het vaststellen van de WOZ-waarde, zijn direct een aantal vaste lasten voor je bepaald. We zetten ze hieronder op een rij.

Wist je dat de WOZ-waarde van je woning invloed heeft op:

  • Inkomstenbelasting, box 1 eigenwoningforfait
  • Inkomstenbelasting, box 3 vermogensbelasting
  • Onroerende Zaak Belasting (OZB)
  • Rioolheffing
  • Watersysteemheffing
  • Erfbelasting

Wat kan Siewe voor je betekenen met je WOZ-bezwaar?

Wij komen geheel vrijblijvend bij je langs en beoordelen of de WOZ-waarde juist is vastgesteld of te hoog is. Als wij concluderen dat het indienen van een bezwaarschrift zinvol is, gaan wij alles voor je regelen. Van A tot Z! De kosten die we hiervoor in rekening brengen bedragen € 275,= incl. btw. Als het bezwaar wordt toegekend krijg je de kosten weer vergoed van de gemeente. Bel of mail ons voor het maken van een afspraak om te bepalen of het zin heeft om bezwaar te maken voor de vastgestelde WOZ-waarde. Wij zijn hier heel bedreven in en helpen je graag. Een investering die zich vaak terugverdient.

WOZ-beschikking opvragen

Weet je niet wat de WOZ-waarde van je huis is? Geen probleem. Je kunt de WOZ-beschikking gewoon opvragen. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn. Ga naar woz-waarde.nl en download de WOZ-waarde van het jaar waar je interesse in hebt.

Neem contact op met Siewe om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde

Siewe bepaalt geen WOZ/waarde. Dat doet de gemeente. De WOZ-waarde is de waarde van de woning ervan uitgaande dat deze leeg en onbezwaard is met als uitgangspunt de waardepeildatum. We kunnen bepalen of deze waard juist is vastgesteld of te hoog of te laag. Daar kunnen we vervolgens bezwaar op maken. Mocht de gemeente het bezwaar afwijzen, kunnen we ook nog in beroep gaan bij de rechtbank. Ook dit kunnen we begeleiden tegen een uurtarief. Kortom, wil jij weten of de WOZ-waarde juist is vastgesteld en daar eventueel bezwaar tegen maken? Bel dan even naar Siewe. We maken snel een afspraak met je om de opties te bespreken.

Menu