Nieuws /

Zo gaan we bij Siewe Makelaars om met Corona

Huis verkopen of huis kopen tijdens corona

Het kopen of verkopen van een huis tijdens corona kan gewoon! Corona zet de wereld dan wel op zijn kop, we proberen toch een ´normaal´ leven te leiden. Voelt het voor jou ook zo raar en misschien wel onwerkelijk? Bij Siewe Makelaars blijven we met positieve energie doorwerken, maar dan net even anders. Ook wij hebben onze maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen. Op die manier kunnen wij je helpen als je tijdens corona je huis wilt verkopen of een huis wilt kopen!

Is je huis verkopen of een huis kopen tijdens corona slim?

Tijdens corona nemen nog steeds huizen in verkoop en we helpen ook nog steeds mensen bij het vinden van een koop- of huurwoning. Of het verstandig is om in tijd van corona te kopen of te verkopen, dat verschilt per situatie. Twijfel je en wil je advies? Bel even met één van onze medewerkers, dan trekken we samen een plan.

Verhuizen tijdens corona

Heb je je huis al verkocht en moet je tijdens corona verhuizen? Dan wensen we je veel succes. Mocht je nog tips willen over je verhuizing tijdens corona, bel Siewe dan even. We hebben allerlei tips voor het corona-proof kopen, verkopen én verhuizen. We hopen – net als iedereen in Nederland – dat deze situatie niet te lang aanhoudt en dat de negatieve volgen van corona voor de economie en gezondheid beperkt blijven. Laten we in ieder geval met elkaar een positieve houding aannemen, want van doemdenken is nog nooit iemand gelukkig geworden. Veel sterkte voor iedereen!

Om het kopen of verkopen van een huis tijdens corona gewoon mogelijk te maken hebben we 7 corona-maatregelen getroffen bij Siewe Makelaars

Teams opgesplitst tijdens corona

Om ervoor te zorgen dat we continuïteit hebben in onze bezetting en om onderlinge coronabesmetting te voorkomen, hebben we ons team opgesplitst. De ene helft werkt thuis, de andere op kantoor. Deze shifts wisselen we af.

Medewerkers werken ook thuis tijdens corona

We waren al bezig om onze ICT te verbeteren. We hebben deze optimalisatie gelijk een niveau opgeschaald. Alle functionaliteiten die je op kantoor hebt, hebben onze medewerkers nu ook thuis.

We houden corona-proof afstand

Of het nu op kantoor is of tijdens bezichtigingen, we houden afstand, geven geen handen en zorgen dat we met zo min mogelijk mensen in contact komen. We maken ons kantoor net iets vaker schoon en zorgen goed voor onszelf!

Huis verkopen en bezichtigen tijdens corona

Bezichtigingen gaan gewoon door. Wel plannen we de afspraken wat ruimer in, zodat er nooit een overlap is met de volgende belangstellenden. Ook verzoeken we iedereen die verkouden is of zich niet goed voelt, de afspraak te annuleren.

Geen groepsbezichtigingen tijdens corona

Groepsbezichtigingen zijn komen te vervallen. Als er veel animo is voor een woning die we in verkoop hebben, dan plannen we de afspraken ruim na elkaar. Eerst het ene stel eruit en dan pas de volgende erin. Zelf houden we afstand tot onze klanten.

Siewe gaat even niet mee naar de notaris

Normaal gaan we mee naar de notaris voor transport van de woning. Dan zitten we al snel met 7 man aan tafel. Kopers, notaris, beide makelaars, tel maar uit. Dat doen we nu niet, aangezien dit een formaliteit is en geen noodzaak. Siewe makelaars maakt bewuste keuzes. De kopers geven trouwens een volmacht af, zodat ook zij niet aan tafel hoeven bij de notaris.

Beperkt aantal mensen bij eindinspectie tijdens corona

Bij de eindinspectie is Siewe wel aanwezig, maar onze makelaars gaan niet mee naar binnen. De klant mag zelf een rondje door het huis lopen. Als het goed is, is het goed en anders bespreken we hetgeen er niet naar wens is.