Nieuws /

Wil jij je huis isoleren en geld besparen?

In 2022/2023 werd Nederland wakker geschud. De energieprijzen stegen enorm en isolatie werd daarmee belangrijker dan ooit. Immers, warmte die het huis niet kan verlaten, hoef je niet opnieuw op te wekken. Wil jij jouw huis isoleren? In dit artikel beantwoorden we veel gestelde vragen en geven we je een aantal handige tips over hoe jij je huis kunt isoleren. Daarbij leggen we uit dat extra isolatie ook heel gunstig kan zijn als je besluit je huis te verkopen.

Welke manieren zijn er om je huis te isoleren?

Goed nieuws! Er zijn heel veel manieren om je huis te isoleren. Kies jij voor een lagere energierekening en een veel comfortabeler gevoel? Het beste kun je starten met het isoleren van de schil van je huis. Dat zijn je dak, muren en vloer. Met spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie bereik je veel. Daarna kun je nog een stap maken door ramen en deuren te voorzien van isolerend glas en vergeet niet om je huis luchtdicht te maken. Tot slot kun je met dikke gordijnen en luiken ook nog kou buiten houden.

Weetje: met goede isolatie bespaar je ook in de zomer

Wist je trouwens dat isolatie ook heel goed is om op warme dagen de hitte buiten te houden? Je huis blijft langer koel, waardoor je minder snel de behoefte hebt om de airco of ventilatie aan te zetten. Ook in de zomer bespaar je dus op je energiekosten door goede isolatie.

Een goed geïsoleerd huis verkoopt beter

Als je je huis verkoopt, ben je verplicht om de koper een energielabel te laten zien. Als je geen energielabel hebt, kun je die laten maken. Bij Siewe Wonen regelen wij dit voor onze klanten door ze in contact te brengen met de juiste partij. Zo’n energielabel laat de koper zien hoe zuinig en duurzaam het huis is. Heb je isolerende maatregelen getroffen, dan krijg je een beter energielabel. De labels lopen van G (niet zuinig) tot A++++ (energieneutraal). Je begrijpt dat als je je huis met een goed energielabel kunt verkopen dat dit aantrekkelijk is voor de koper en dat heeft invloed op de prijs waarvoor het huis te koop wordt gezet.

Wil je geld besparen met isolatie en ben je op zoek naar een partij die je daarbij kan helpen? Bel even met Siewe Wonen. Wij kennen een aantal heel goede partijen die kunnen helpen met de isolatie van je huis.

Weetje: Goede isolatie dempt geluid

Nog een ‘weetje’ en dan gaan we door naar de tips om te starten met het isoleren van je huis. Een goed geïsoleerd huis is stiller. Geluid van de straat of van de buren en geluid naar de buren toe wordt minder snel gehoord.

Tips om geld te besparen met goede isolatie

  1. Laat een professioneel een energie-audit uitvoeren om te bepalen welke delen van je huis verbeterde isolatie nodig hebben. Dit helpt je te concentreren op de meest kosteneffectieve isolatie-upgrades.
  2. Hoewel de initiële kosten misschien iets hoger zijn, bieden hoogwaardige isolatiematerialen zoals spuitisolatie, cellulose-isolatie of polyurethaanschuimisolatie betere isolatieprestaties en een snellere terugverdientijd.
  3. Sommige isolatieprojecten kun je ook zelf doen, zoals het aanbrengen van tochtstrips rond deuren en ramen of het isoleren van leidingen. Dit kan de kosten verlagen.
  4. Check of er subsidies, belastingvoordelen of financieringsprogramma’s beschikbaar zijn voor isolatie-upgrades. Deze kunnen helpen om de initiële kosten te verlagen.
  5. Naast isolatie is een goede afdichting van kieren en gaten belangrijk om warmteverlies te voorkomen. Gebruik kit, tochtstrips en deursluitingen om luchtstromen te minimaliseren.
  6. Hoogrendementsramen en -deuren kunnen warmteverlies verminderen en de energie-efficiëntie van je huis verbeteren, wat resulteert in lagere energierekeningen.
  7. Zorg ervoor dat je isolatie regelmatig inspecteert en onderhoudt om ervoor te zorgen dat het efficiënt blijft functioneren. Vervang beschadigde isolatie indien nodig en voorkom vochtproblemen die de isolerende eigenschappen kunnen verminderen.
  8. Besteed extra aandacht aan ventilatie. Een uitstekend geïsoleerd huis, moet je goed ventileren. Als vocht het huis niet uit kunnen er vochtproblemen ontstaan.

We wensen je veel succes met het isoleren van je huis. Schroom niet om te bellen als je advies wilt. Het team van Siewe Wonen staat voor je klaar.

Menu