Nieuws /

NHG Grens 2020

DE KOSTENGRENS VOOR NATIONALE HYPOTHEEKGARANTIE GAAT IN 2020 OMHOOG!
Het maximale leenbedrag om voor NHG in aanmerking te komen gaat in 2020 omhoog. Per 1 januari 2020 wordt deze grens opgetrokken van 290.000 naar 310.000 euro. Dat klinkt als goed nieuws, want nu kunnen meer mensen genieten van rentekorting. Maar is dat ook zo? Makelaar Jasper Siewe geeft antwoord! 

Prijzen stijgen door NHG Grens 2020

Het feit dat de prijzen waarschijnlijk gaan stijgen, heeft volgens Jasper alles te maken met marktwerking. “De rente is nog steeds historisch laag, mensen kunnen meer lenen met NHG én de behoefte aan een koopwoning is groot. Huren is op dit moment vele malen duurder. Als je dan bedenkt dat er in Bussum, Huizen en Naarden een enorme schaarste is in aanbod van woningen onder de drie ton, snap je dat de verkopende partij alle kaarten in handen heeft. De actie van NHG om de grens in 2020 te verhogen is dus vooral voor woningverkopers interessant.”

Hypotheek oversluiten naar een lening mét NHG in 2020

Ook als je je lening over wilt sluiten, is er iets veranderd bij NHG in 2020. Jasper Siewe: “Als je nog geen NHG had en je hypotheek wilt omzetten naar een lening mét NHG, mag de waarde van je woning niet meer zijn dan de NHG-kostengrens. Bijkomende kosten bij het oversluiten van een lening hoef je daarentegen niet meer verplicht mee te financieren. Deze mag je uit eigen middelen betalen.”

Inkomen partner voor 80% meenemen bij NHG in 2020

Siewe Wonen blijkt goed op de hoogte te zijn, want al pratende meldt Jasper ook nog dat het 2e inkomen voor 80% kan worden meegenomen in 2020. “Dat was altijd 70%. Daardoor wordt de leencapaciteit groter en dat is wel prettig in deze markt.”

Benut jij de NHG grens 2020?

Wat doe jij in 2020? Benut je de verhoogde grens van NHG? Overweeg jij een huis te kopen of te verkopen in Huizen, Bussum, Naarden en omgeving? Bel Jasper! Als doorgewinterde aan- en verkoopmakelaar is hij van grote meerwaarde tijdens deze belangrijke stap in je leven. Fijn toch als je iemand naast je hebt staan die niet alleen de markt kent, maar ook op de hoogte is van de nieuwste regel- en wetgeving! Lees ook het blog eens wat hij voor je kan doen als aankoopmakelaar.