Nieuws /

Met deze 10 tips heb je in no-time je huis verkoopklaar

Hoe maak ik mijn huis verkoopklaar? Siewe geeft 10 tips

Als we een huis in verkoop brengen, wordt ons vaak gevraagd hoe je het huis verkoopklaar maakt. Goeie vraag! Vooropgesteld dat je zo ver kunt gaan als je zelf wilt, zijn er wel een paar gouden tips die we graag met je delen. Want een huis dat verkoopklaar is, verkoopt sneller en beter. Met deze 10 tips heb je in no-time je huis verkoopklaar!

1. Verkoopklaar maken, begint met opruimen én weggooien

Begin met opruimen en weggooien. Scheelt ook weer als je straks gaat verhuizen. Pak het opruimen wat drastischer aan dan normaal. Bekijk elke hoekje met een kritisch oog en haal zo veel mogelijk tierelantijntjes en overbodige meubels weg. Geloof ons, daarvan wordt je huis niet ongezellig. Less is more bij het verkoopklaar maken van je huis.

2. Hang de klusjesman uit als je je huis verkoopklaar maakt

Nu is het tijd om ruimte voor ruimte naar je huis te kijken als een klusjesman. Zit het behang nog strak op de muur, moet er nog een nieuw likje verf op het kozijn en hoe zit het met de plintjes? Kortom, fix tijdens het verkoopklaar maken wat er misschien al lange tijd gemaakt had moeten worden.

3. Investeer in het verkoopklaar maken van je huis

Investeer in het verkoopklaar maken van je huis! Daarmee bedoelen we dat je niet moet schromen om nu wat geld in je huis te stoppen. Een kleine investering voor het verbeteren of mooier maken van je huis verdient zich dubbel en dwars terug in de verkoopprijs. Mensen vallen nu eenmaal voor een huis dat áf is!

4. Neem ook de tuin onderhanden

Vergeet bij het verkoopklaar maken niet de tuin ook mee te nemen. Haal onkruid weg, hark het gras aan en snoei de haag. Plaats desnoods nog wat leuke potten met verse plantjes bij de entree. Een warm welkom doet veel.

5. Wat doe je met die persoonlijke items, zoals fotolijstjes?

Het wordt ons geregeld gevraagd. Er gaan verhalen de ronde dat het huis zo onpersoonlijk mogelijk moet zijn. Dat zou de verkoop bevorderen. Wij zijn van mening dat een huis met een ziel juist wel verkoopt. Overdrijf het niet, maar een foto met een big smile van jouw liefde of baby geeft ook jouw bezoeker een blij gevoel. Dus lekker laten hangen als je je daar goed bij voelt.

6. Verkoopklaar betekent geen showroom

Als alles schoon, opgeruimd en heel is, is het tijd voor de styling. Voor het verkoopklaar maken hoeft je huis echt geen showroom te worden, maar een mooi sprei over het bed, een paar extra kussentjes, een verse bos bloemen en mooi kleed onder de salontafel doen wonderen.

7. Houd kleuren rustig

Een beetje kleur is niet meer weg te denken uit een hedendaags interieur. Let wel op dat je de kleuren rustig houdt. Elke kamer in een andere knallende kleur raden we echt af. Kies voor een rustige basistint en werk met wat accentkleuren in één kleurtoon.

8. Hulp van een verkoopklaar-specialist

Zie je dit allemaal niet zitten of kun je gewoon niet bedenken hoe je het beter kunt doen, er zijn stylisten die gespecialiseerd zijn in het verkoopklaar maken van je huis. We hebben wel een paar aanraders voor je.

9. Wat doe je op de dag van de bezichtiging

Op de dag van de bezichtiging of de dag ervoor zorg je voor de finishing touch. Toiletten fris, natte handdoeken in de was, hond uit logeren, kattenbak schoon (en uit het zicht) en even de deuren tegen elkaar open. Het is heel belangrijk dat er geen kookgeurtjes van de vorige dag zijn. Mensen zijn daar heel gevoelig voor. En die appeltaart hoeft ook niet hoor, dat ligt er iets te dik bovenop.

10. Siewe helpt je. Geen zorgen!

Twijfel je na al deze tips of je huis nu verkoopklaar is? Geen zorgen. Als je ons je huis laat verkopen, geven de makelaars je nog wat laatste verkoopklaar-tips mee, zodat we er voor jou het maximale uit kunnen halen.