Nieuws /

Is het slim nu een huis te kopen? Siewe geeft antwoord

Is het slim nu een huis te kopen? Siewe geeft antwoord

Oeh, dat mooie huis staat te koop! Maar je twijfelt. Is het wel verstandig om in deze ‘overspannen’ markt te kopen? Of kun je beter nog even wachten tot het iets rustiger is op de huizenmarkt? Onze aankoopmakelaars adviseren je een aantal stappen te doorlopen, jezelf wat vragen te stellen en goede research te doen. Dan weet je daarna precies of het slim is om nu te kopen.

Waarom wil je verhuizen?

Of het slim is om nu te kopen, hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld, waarom wil je verhuizen? Is je huis te klein, te groot, wil je graag een tuin of moet je verhuizen voor je werk? Als je dit weet, kun je vervolgens bepalen hoe belangrijk het voor je is en wat het je wellicht oplevert in de vorm van minder reistijd, meer werkruimte aan huis of puur woongenot. Wij zeggen altijd, geluk is niet in geld uit te drukken.

Wat is je bestaande woning waard?

Wat je huis nu waard is en hoeveel restschuld je nog hebt, bepaalt hoeveel overwaarde je hebt. Als je dit weet, weet je hoeveel financiële beweegruimte je hebt. Begin je zoektocht dus altijd met een waardebepaling van je bestaande woning. We kunnen dat heel snel voor je doen. Bel voor het maken van een afspraak. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent.

Een woning huren kost je alleen maar geld

Huur je nu een woning? Dan is de kans groot dat je de komende jaren meer gaat betalen, door stijgende huurprijzen. Daarbij los je ook niets af. Als je nu een huis koopt, ben je de komende jaren verzekerd van een vast maandelijks hypotheekbedrag. Daarbij is de rente historisch laag, dus kun je gemakkelijker genoeg hypotheek krijgen om jouw droomhuis te kopen; doen!

Onderzoek je financiële mogelijkheden

Pakt je waardebepaling goed uit of besluit je inderdaad je huurwoning te verruilen voor een koopwoning, dan is het tijd voor stap 2. Laat een hypotheekadviseur voor je uitrekenen wat je maximale hypotheek is en wat de bijbehorende maandlasten zijn. Denk niet alleen aan nu, maar ook aan de toekomst. Dan weet je zeker dat je over jaren ook nog blij bent met je besluit. Er is nog een groot voordeel van nu je financiële mogelijkheden onderzoeken; jij en je aankoopmakelaar weten wat je maximaal kunt bieden en dat is in deze markt wel heel fijn. Snel handelen is vaak nodig!

Een aankoopmakelaar maakt het verschil

Als je zeker weet dát je wilt verhuizen en wát je kunt lenen is het tijd om te gaan rondneuzen op Funda én om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar legt uit, heeft een heel uitgebreid netwerk én adviseert je als je een bod wilt uitbrengen. Daarbij gaan de Siewe aankoopmakelaars met je mee tijdens bezichtigingen, zodat wij met een technische blik het huis kunnen bekijken, terwijl jij gewoon je gevoel kunt volgen.

Zorg dat je de beste prijs voor je huis krijgt

Als je je bestaande huis gaat verkopen, is het slim om je goed voor te bereiden. Feit is dat een huis dat ‘af’ is veel meer in trek is dan een huis waar nog van alles aan moet gebeuren. Siewe geeft je advies over hoe je je huis verkoopklaar kunt maken. Als we het huis eenmaal in verkoop brengen, zorgen we dat we een slimme strategie kiezen om er voor jou het beste uit te halen. Wil je meer weten over wat we als verkoopmakelaar kunnen betekenen voor je? Klik dan hier!

Toch geen nieuw huis kopen?

Als de conclusie is dat verhuizen je in meerdere opzichten te weinig oplevert, kun je er ook voor kiezen om je overwaarde te gebruiken om je hypotheek aan te passen en daarmee je maandelijkse lasten te verlagen. Met plezier taxeren wij het huis voor je.

Siewe is aankoopmakelaar, verkoopmakelaar en taxateur

Siewe is van alle markten thuis. We bepalen de waarde van je huis, we verkopen je huis goed en snel, we helpen je je droomhuis te vinden én we taxeren. Benieuwd geworden? Neem gerust contact op met onze verkoop– of aankoopmakelaars. We beantwoorden al je vragen en denken graag met je mee. Ons telefoonnummer is: 035-6990044. Of stuur een email naar: wonen@siewe.nl.

Menu