Nieuws /

Ga je je huis verkopen? Hier zijn 10 tips

Wil je je huis verkopen tegen de beste prijs en voorwaarden? Dan is er werk aan de winkel. Het mooie is dat je zelf invloed hebt op de verkoopprijs, de verkoopvoorwaarden en de snelheid waarmee je huis wordt verkocht. Benieuwd? We geven je 10 tips voor het beste verkoopresultaat.

1. Voor de verkoop van je huis is de eerste indruk heel belangrijk

Als je je huis te koop zet en de woning op Funda staat, gaan belangstellenden vaak al kijken voor de dag van de bezichtiging. Hoe fijn als jouw huis er prachtig bij staat. Zorg ervoor dat de buitenkant aantrekkelijk is. Haal het onkruid uit je tuin, spuit aanslag weg en plant – als het seizoen het toelaat – wat bloemrijke planten. Schilder de voordeur en zorg dat het er netjes uitziet. Geen vuilniszakken, veel fietsen, stepjes of kliko’s voor de deur.

2. Een huis verkoopt beter als het opgeruimd en schoon is

Het lijkt een inkopper, maar zorg dat je huis grondig schoon is voordat je bezichtigingen plant. Viezigheid leidt af en geeft de koper de indruk dat jij niet goed voor je huis hebt gezorgd. Een schone woning zorgt voor een positieve indruk en laat potentiële kopers zich voorstellen hoe het zou zijn om er te wonen.

3. Maak de inrichting wat minder persoonlijk als je je huis verkoopt

Het helpt om persoonlijke items te verminderen zodat potentiële kopers zichzelf in de ruimte kunnen zien wonen. Dit betekent niet dat je alles moet weghalen, maar houd het neutraal en uitnodigend. Het handige is dat het weghalen van persoonlijke items ook zorgt voor een ruimtelijk effect. Ook fijn als de fotograaf langskomt.

4. Jouw huis is klaar voor de verkoop omdat kleine gebreken zijn gerepareerd

Ja, het is tijd om nu dan toch eindelijk die laatste plintjes te plakken, de deurklink te fixen en de kraan die al jaren lekt te laten maken. Ga in een kamer staan, kijk kritisch rond en maak een lijstje. Is er nog ergens een likje verf nodig? Doen! Het zijn kleine details, maar ze kunnen een grote impact hebben op de perceptie van potentiële kopers.

5. Verbeter de verlichting van je huis

Verbeter de verlichting van je huis. Een lichte ruimte lijkt groter en nodigt uit om binnen te stappen. Als jij het graag lekker knus hebt, is nu het moment gekomen om dat even los te laten. Open de gordijnen, plaats tijdelijk een extra lamp en kijk of je licht kunt brengen in je interieur met een kleed, dekbedhoes of kussentjes.

6. Maak gebruik van geur als je je huis verkoopt

Wist je dat geur heel bepalend is en wat je voelt en denkt? Een schoon huis ruikt fris en er zijn geen kookluchtjes of geuren van een hond. Een aangename geur kan een positieve invloed hebben op de beleving van je huis. Overweeg om kaarsen te branden, verse bloemen neer te zetten of een verse appeltaart te bakken.

7. Laat professionele foto’s, video’s en tekst maken voor de verkoop van je huis

Om op te vallen tussen alle woningen die te koop staan, moet je opvallen én verleiden. Zoek een goede makelaar die investeert in professionele foto’s, tekst en video’s van je huis. Dit kan potentiële kopers helpen om online een goede eerste indruk te krijgen en ze aan te moedigen om een bezichtiging te plannen.

8. Welke prijs vraag je voor je huis?

Siewe Wonen is heel goed in het bepalen van de juiste vraagprijs als je je woning wilt verkopen. Zo kunnen we je adviseren om wat lager in vraagprijs te gaan zitten, zodat je meer kijkers krijgt en er schaarste ontstaat. Maar het kan soms ook slim zijn om een wat hogere prijs te vragen en daarmee het kaf van het koren te scheiden. Wij kennen de markt en weten waarvoor vergelijkbare woningen worden verkocht. Bij Siewe Wonen mag je erop vertrouwen dat je een reëel advies krijgt.

9. Zorg ervoor dat jouw huis gevonden wordt tussen al het koopaanbod

Maak gebruik van verschillende marketingkanalen om je huis te promoten. Een goede makelaar heeft een groot netwerk en maakt gebruik van online advertenties, sociale media en lokale advertenties. Siewe Wonen is een ERA-makelaar. ERA heeft wereldwijd 2350 aangesloten kantoren. In Nederland telt ERA 100 makelaars. Benut ook je eigen social media. Deel je huis en vraag vrienden om jouw huis te delen.

10. Onze laatste tip voor een snelle verkoop van je huis: wees flexibel

Veel mensen werken en als je met stellen te maken hebt, kan het lastig zijn om agenda’s op elkaar af te stemmen. Probeer flexibel te zijn met het plannen van bezichtigingen, zodat potentiële kopers je huis gemakkelijker kunnen bekijken.

Heel veel succes! En wil je persoonlijk advies of geef je liever alle zorg uit handen? Bel met Siewe Wonen. We zetten graag 100 jaar ervaring voor je in.