Nieuws /

De woningmarkt in de tweede helft van 2021

WAT GAAT DE WONINGMARKT IN DE 2E HELFT VAN 2021 DOEN?

Makelaar Jasper Siewe van Siewe Wonen geeft antwoord. Jasper zit al 25 jaar in het makelaarsvak en heeft het allemaal meegemaakt; van diepe crisis tot een markt waarin het aanbod nooit genoeg is en geregeld dik overboden wordt. Het verhaal van Jasper gaat niet over ervaringen uit het verleden, want geen situatie is gelijk. Hij kijkt naar het hier en nu. Naar behoefte, feiten & cijfers en de financieringsmogelijkheden.

Prijzen blijven stijgen

“De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen fors gestegen. Door de blijvend lage hypotheekrente en het beperkte nieuwbouwwoningaanbod blijft de vraag naar koopwoningen groot en zullen de prijzen blijven stijgen. Ik verwacht dat de woningmarkt in ieder geval tot eind 2021 hetzelfde zal zijn. Ook economen denken dat de prijsstijging nog niet ten einde is.”

De invloed van corona op de woningmarkt

Jasper vervolgt: “Aanvankelijk werd gedacht dat de onzekerheid die corona met zich meebracht invloed zou hebben op de woningmarkt. Dit is in de cijfers niet terug te zien. Het lijkt er dus op dat de invloed van de pandemie nihil is. De krapte die er was, is gebleven en de rente is nog steeds laag.

Het enige wat anders is, zijn de woonwensen. Voorheen werd veelal gezocht naar een huis in de buurt van het werk. Nu wordt er vaker thuisgewerkt en hoef je dus niet snel op je werk te zijn. Daarbij is ruimte belangrijker geworden, zowel in huis als in de buitenruimte en de directe omgeving. Het Gooi voldoet in vele opzichten aan deze criteria. Mooi dat wij juist op deze plek als makelaar actief zijn. We zien dat de populariteit van dit mooie stukje Nederland toeneemt. Geregeld verkopen we huizen aan mensen uit Utrecht, Amsterdam en Amersfoort.”

Lage rente biedt volop kansen

De lage rente van dit moment en de gunstige hypotheeknormen van 2021 bieden kansen om nu nog mooier te gaan wonen. Je kunt vaak veel meer hypotheek krijgen, terwijl je maandlasten niet hoger worden. Zet de rente voor lange tijd vast om daarin de risico’s te beperken. Jasper Siewe: “Ja, als je dat goed regelt is dit hét moment om te schakelen. Als de inflatie komt, zal de rente stijgen. Dat ben je voor geweest en al die tijd woon je dan wel in je droomhuis. Kortom, in deze markt verkopen en kopen is op de lange termijn een goede keuze.”

Is nu kopen dan wel slim?

“Ik snap dat mensen zich afvragen of nu dan wel het goede moment is om te kopen. Ik zeg altijd dat je er met een goede makelaar die je helpt bij de verkoop én de aankoop er juist nu het maximale uit kunt halen. Je profiteert van de lift waarin de markt zit. Een goede makelaar weet precies de juiste vraagprijs te bepalen om een optimale marktwerking te creëren. Je moet de vraagprijs niet te laag inzetten, maar zeker ook niet te hoog. Je wilt veel belangstellenden hebben, zodat schaarste ontstaat. Als het gaat om de aankoop, wil je juist weer precies genoeg bieden en niet te veel. Ik vind het ontzettend leuk om op beide vlakken slim in te steken, zodat onze klanten er financieel echt beter op worden én heel erg blij zijn met hun nieuwe huis.”

 

In het blog ‘Overbieden op een huis. Wat moet je wel en wat moet je niet doen?’ staat hierover veel interessante informatie.

Siewe Wonen is van alle markten thuis

Siewe Wonen heeft aankoopmakelaars en verkoopmakelaars. Veel van onze makelaars beheersen beide disciplines, waardoor je een vast aanspreekpunt hebt die alle ins en outs kent. Aantrekkelijk? Bel ons eens, zodat we ook jou in deze bijzondere tijden kunnen helpen bij een optimale verkoop én aankoop!

Menu