Nieuws /

Hoe werkt overbieden

Overbieden op een huis, hoe werkt dat? Siewe geeft antwoord.

Wie nu een huis koopt, ontkomt er niet aan dat er overboden moet worden. Huizen gaan als warme broodjes over de toonbank. Vaak voor meer dan de vraagprijs. Siewe Wonen merkt deze trend ook op en geeft tips.

Hartstikke leuk een huis kopen, maar wanneer bied je meer dan de vraagprijs van een huis? Overbieden op een huis is tegenwoordig de norm, maar niet zonder enig risico. Door de krapte op de woningmarkt en de lage rentes zijn de meeste huizen in no time verkocht. Voor jou tien anderen. Om zeker te weten dat jouw droomhuis niet aan je neus voorbijgaat, bied je meer dan de vraagprijs.

 

Vraagprijs huis opvragen

Jasper Siewe legt uit hoe het werkt: “Stel je hebt een huis naar je smaak gezien. Dan maak je een afspraak voor een bezichtiging. Ik adviseer de bezichtiging samen met een aankoopmakelaar te doen. Hij of zij kan met je meekijken, zonder zich te verliezen in de emotie. Als je besluit een bod uit te brengen op het huis, dan helpt een aankoopmakelaar je bij het bepalen van een goed bod. Bepaal voordat je gaat bieden wat je maximale budget is en ga daar niet overheen. Je wilt immers ook het huis nog inrichten, misschien een andere keuken laten plaatsen of zonnepanelen laten aanleggen. Bovendien moet je geld apart houden voor bijkomende kosten als notariskosten en de overdrachtsbelasting.”

 

Potje met spaargeld

Siewe ziet in de praktijk dat steeds meer mensen geneigd zijn om meer te betalen dan de vraagprijs. Mensen bieden meer om toch te kunnen wonen in het huis van hun dromen.
“Onze tip is: zorg dat je een potje met spaargeld hebt. Dat maakt je sterker in de onderhandeling en zorgt ervoor dat je de financiering makkelijker rondkrijgt. Als je een huis gevonden hebt, zet je een taxateur aan het werk om de waarde van het huis te bepalen. Dit mag geen taxateur zijn van hetzelfde kantoor als waar je aankoopmakelaar onder valt. Bij Siewe kunnen we je een goede taxateur aanraden. Een goede taxateur is belangrijk, je krijgt immers aan hypotheek maximaal de waarde van het huis.”

Neem een aankoopmakelaar in de arm. Hij of zij adviseert tijdens het proces van bieden, waardoor de kans groter wordt dat je het huis wél krijgt!

 

Een bod uitbrengen op een huis

Voordat je gaat bieden op een huis doe je een hypotheekcheck, zodat je als bieder weet waar je grens ligt. Dan adviseert een aankoopmakelaar over het openingsbod. Bedenk van tevoren de consequenties van je bod. “Ik adviseer altijd aan de toekomst te denken. Je wilt nu genieten en in de toekomst zorgeloos wonen. Je weet nooit hoe de huizenmarkt zich ontwikkelt, dus blijf jezelf afvragen of hetgeen je biedt ook in verhouding staat tot hetgeen je krijgt. Ga niet aan het plafond zitten en speel ook niet te veel op safe. Onze aankoopmakelaars zorgen ervoor dat je met een goed gevoel een weloverwogen bod uitbrengt.”

 

Een aankoopmakelaar adviseert en begeleidt bij bieden

Een bod uitbrengen op een huis is dus een spannende klus. Dat beaamt Siewe ook. “Een bod uitbrengen gebeurt vaak vanuit emotie. Klanten hebben hun zinnen op het huis gezet en kennen de vraagprijs van het huis, maar gaan overbieden omdat ze er per se willen wonen. Een aankoopmakelaar adviseert tijdens de onderhandelingen. Siewe Wonen kan je daarbij helpen. Wij hebben veel ervaring in het helpen bij aankopen van huizen. Wij weten als geen ander hoe overbieden werkt en passen voor jou de beste tactiek toe.

Vragen over overbieden op een huis?

Heb jij je droomhuis gevonden en wil je in deze tijden van krapte op de huizenmarkt zeker weten dat jij er binnenkort woont? Bel de aankoopmakelaar van Siewe. Wij kijken graag met je mee en helpen je met het uitbrengen van een eerlijk bod. Wij zetten vast koffie.

Chat openen
Hallo,
Kunnen we je helpen?